Over Praktijk Tekst & Uitleg

Marianne Bleumink (1968) studeerde medische biologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Tijdens mijn studie heb ik onderzoek gedaan naar het effect van light producten op eetgedrag en naar slaap(-verschuiving) en stemming bij gezonde mensen. Ik behaalde, eveneens aan de RUG mijn 1ste graads onderwijsbevoegdheid.
Helaas waren in de jaren 90 de banen binnen de medische biologie onlosmakelijk verbonden met het werken met proefdieren. Aangezien ik graag met mensen wilde werken besloot ik na mijn studie als docent biologie aan de slag te gaan in het Voortgezet Onderwijs. Ik werkte op verschillende scholen en gaf les van VMBO t/m VWO 6 niveau, was mentor, begeleidde leerlingen bij het maken van profielwerkstukken en begeleidde stagiaires.
De medische kant van de biologie miste ik en daarom stapte ik na 12 jaar over naar het MBO. Ik doceerde aan de opleiding tot doktersassistenten o.a. aan volwassen, de vakken: Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie. Daarnaast was ik ook werkzaam als stage begeleider en student begeleider. Naast mijn ervaring als professional in het onderwijs, heb ik ervaring als moeder van 2 schoolgaande ( Voortgezet onderwijs) zonen.
In 2017 begon ik met Praktijk Tekst & Uitleg. Ik wilde met mijn brede kennis van de werking van het menselijk lichaam, in combinatie met mijn vaardigheid om ingewikkelde kennis inzichtelijk te maken, mensen met problemen en vragen over ziekte, gezondheid en voeding helpen. Mijn doel is om mensen inzicht te geven in de processen die zich in hun lichaam afspelen waardoor er rust en zelfregie ontstaat.
Bij het geven van Tekst & Uitleg ga ik uit van:
  • De wetenschap dat niets in het menselijk lichaam op zich staat; alles heeft met alles te maken.
  • ​Het geven van Tekst & Uitleg alleen doeltreffend is in een respectvolle en empathise setting, waar het gesprek centraal staat.