Voeding

Vraag jij je ook af of  het nu echt ongezond is om brood en melkproducten te eten? Of je mee zou moeten doen aan de nieuwste voedingstrends?  Je light producten en shakes moet gebruiken om af te vallen? Of zit je met vragen over de invloed van voeding op je ziekte? Ik geef graag antwoord op al je vragen over voeding.

Voeding is  de basis van de gezondheid. Het effect van voeding is groot. Vele van de huidige medicijnen zijn ontwikkeld vanuit het voedsel dat we eeuwen geleden aten. Gezondheid en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In Praktijk Tekst & Uitleg geef ik informatie over voeding en de effecten daarvan op het menselijk lichaam. Ook adviseer ik over voeding en voedingspatronen. In de advisering ga ik altijd uit van de cliënt: wat zijn de vragen, wat is de problematiek?

Ik geloof niet in diëten of één specifiek dieet.

Ik geloof in:

  • De invloed van voeding op het lichamelijk en geestelijk welbevinden van hele grote invloed is.
  • Een individueel afgestemd voedingspatroon.
  • De cliënt informatie en kennis nodig heeft over de effecten van voeding op zijn of haar lichaam.
  • Een veranderd voedingspatroon enkel bereikt kan worden indien de cliënt de uitgangspunten en de beoogde effecten van dit patroon begrijpt.
  • Een veranderend voedingspatroon een lichamelijk en geestelijk proces is wat goede begeleiding en vaak ook bijstelling vergt.
  • Een voedingspatroon nooit los staat van de sociaal maatschappelijke context van de cliënt; alleen een uitvoerbaar voedingspatroon kan succesvol zijn.

De begeleiding is aanvullend op de eventuele medische behandelingen van een arts!